Leskovac: Skakanje na trambolini dobro i za raspoloženje i za zdravlje

Za Martu i njene drugare ovo je bio jedinstven doživljaj. Skakanje na trambolini izazvalo je osmeh na njihovih licima, radili su nešto što do sada nisu ni pokušavali, jednostavno osetili su slobodu i sreću.

Ovakav način vežbanja deci sa smetnjama u razvoju može da donese mnogostruke zdravstvene koristi što je već i medicinski dokazano, naravno uz stručni nadzor instruktora i profesora.

Trenutni efekti koji se javljaju kada dete skače na trambolini su odlično raspoloženje, bolja koncentracija, prijemčivost za saradnju, bolji san.

"Pored toga što u osećanju letenja skakajući na trambolini oni će dobiti zdravstvenu korist, jer je medicina pokazala da se skakanjem na trambolinama stvaraju određene sinapse u mozgu koje podstiču centar za razvoj govora", objašnjava Andrijana Mitrović iz "Arena trambolina Kengur".

"Ovo je jako dobra stvar i za terapeutske svrhe i ja bih preporučio kako deci sa smetnjama u razvoju tako i svoj deci jer svakako je od velike koristi za uključivanje i pravilan razvoj i za opšte osposobljavanje za život", navodi Vladimir Anđelković, direktor škole "11. oktobar".

"Arena trambolina Kengur" u Leskovcu je osnovana pre godinu dana i ovo je prvi takav park u Srbiji.

Ivan Ušakov koji je iz Rusije došao u Srbiju ističe da su tramboline proizvedene u Rusiji po specijalnoj tehnologiji i da se na njima mogu vežbati skokovi do 8 metara i osobe telesne mase do 100 kilograma.

"Deca srećna ovde kad dolaze, one ne misle ko gleda ko ne gleda , ona misle za sebe kako dobro da skaču", kaže Ivan Ušakov iz „Arena trambolina Kengur".

Deca iz škole "11 oktobar", udruženja „Ringeraja" i dnevnog boravka "Duga" do kraja dečije nedelje imaće besplatne termine na trambolini a „Arena trambolina Kengur" planira dugoručnu saradnju sa ovim ustanovama i udruženjima.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike