Leskovac: Sa mamom na posao u fabrike grčkog investitora

Zagrljaj na tren tokom radnog vremena. Da unese sigurnost i Anji i njenoj mami. Vrtić otvoren u krugu tri fabrike grčkog investitora koje zapošljavaju 900 radnika doneo je olakšanje.

"Mnogo znači posebno što sam dve godine pokušavala da upišem dete i nisam uspela, mnogo znači, deca su prezadovoljna i mi takođe", kaže Suzana Ristić.

"Znaš da su tu pored mene, bilo šta nešto da im se desi ili da se razbole tu sam, odmah sam tu tako da mnogo mi znači", ističe Dragana Jovanović.

Novo, toplo, čisto. Uživaju mališani, ali zadovoljstvo ne krije ni 12 zaposlenih koji će o njima brinuti u dve smene.

"Ja sam presrećna što sam dobila posao", kaže vaspitačica Dejana Cvetković.

San se ostvario. U Leskovac je došao 2011. godine. Krenuo je sa 50 radnika i proizvodnjom auto presvlaka u potpuno urušenoj bivšoj tekstilnoj fabrici. Cilj su zadovoljni radnici kaže Grk Panajotis Picikos vlasnik fabrika, odnedavno srpski državljanin.

"Mi smo dugo ovo planirali jer naša deca su naša budućnost. Voleli bismo da ovo postane model za sve kompanije", kaže Panajotis Picikos, vlasnik fabrika.

Mesta ima za osamdesetoro dece. Ukoliko ovaj primer budu sledili još neki strani investitori poput Džinsija, gde je za 8 godina rođeno 300 mališana, rešio bi se dugogodišnji problem Predškolske ustanove „Vukica Mitrović", sve duže liste čekanja.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike