Leskovac: Pomoć za Aleksandra Pejića

Na trpezi humanosti slatki, slani zalogaji, voće i zimnica. Zajednički sastojak je želja da se pomogne. Šireći dobrotu budući leskovački poslastičari privukli su veliki broj sugrađana svesnih da humanost koliko god malena nije uzaludna:

 

„Svaka čast, ništa drugo ne mogu da kažem, nije ni prva akcija, a stalno se trude i stalno su ovde".

„Baš je super, super i za svaku pohvalu".

„Lepo je to, humana akcija, hvala Bogu, tako i treba, što kažu zdravlje je preče".

Jedva da je neko od njih punoletan, ali ispit zrelosti ovde se polaže tokom celog školovanja. Onaj stručni već su savladali jer generacijama njihov simbol je kvalitet. 

„Imamo i slane i slatke proizvode, kolače, mafine, projice, kiflice, sve smo mi to spremali za humanitarnu akciju", navodi Sanja Stanojković, učenica 3. razreda Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu.

Anđela Zdravković dodaje: „Sve se prodaje. Nismo očekivali ovoliku prodaju".

Humanitarni bazari učenika jednog od najtraženijih smerova leskovačke Trgovinsko-ugostiteljske škole postaju tradicija. Pomoć su namenili Aleksandru Pejiću iz Ćenovca kod Lebana kome je hitno potrebna transplantacija bubrega.

„On donatora već ima i nema novac za transplataciju, tako da mu je neophodno da se u što kraćem roku sakupi novac. Mi smo jedan deo novca već prikupili", kaže Gordana Milošević, profesorka poslastičarstva.

Gde postoji ljubav tu postoji život govorili su mudri ljudi. Ona je i nada da tridesešestogodišnji Aleksandar neće izgubiti trku sa vremenom. Prva transplantacija 2005. urađena je zahvaljujući njegovoj majci, za novu šansu u Turskoj potrebno je 50.000 evra.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike