Najbrže vesti u Srbiji

„Leoni“ uskoro otvara četvrtu fabriku u Srbiji

Kompanija "Leoni" ima pogone u više od 30 zemalja sveta, na preko sto lokacija. U Srbiji, na tri – Prokuplju, Malošištu i Nišu.

Tatjana Kaličanin kaže da je veoma zadovoljna poslom i da "Leoni" pruža mogućnost napredovanja a sigurne su plate.

"U Leoniju sam pre osam godina počela da radim kao radnik na montažnoj liniji. Danas radim kao vođa smene, što omogućava i bolju sigurnost i bolju platu za moju porodicu", kaže Maja Mitić.

Kao vodeći poslodavac u Opštini Prokuplje, od svog dolaska, kompanija je imala značajnu ulogu u smanjenju nezaposlenosti.

"Stopa nezaposlenosti je pala od 43 odsto na 24 odstoahvaljujući znači samoj kompaniji i zahvaljujući zapošljavanju kod kooperanata", napominje Miroslav Paunović, zamenik predsednika Opštine Prokuplje.

"Leoni" u Srbiji posluje od 2009. godine, a svoj prvi pogon otvorio je upravo u Prokuplju. Bila je to jedna od prvih investicija velikih nemačkih kompanija iz oblasti automobilske industrije.

Vodeći proizvođač kablova za automobile, pre svega za Be-Em-Ve i "Jaguar", upošljava u Srbiji 5.570 radnika.

"Kompanija Leoni ovde u Srbiji raste i razvija se sa tendencijom da i u budućnosti broj zaposlenih dostigne nekih deset hiljada radnika", navodi direktorka proizvodnje u prokupačkom "Leoniju" Aleksandra Pešić.

Generalni direktor fabrike "Leoni" Klemens Saks naglašava da poslovna klima u Srbiji veoma pogoduje daljem razvoju i zahvaljujući dobrim rezultatima, bira se nova lokacija za otvaranje četvrte fabrike.

Prvi put od kako posluje u Srbiji, "Leoni" je otvorio vrata za građane koji su danas, povodom veka poslovanja kompanije, mogli da se upoznaju sa procesom i uslovima rada u njihovim pogonima.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike