Leoni otvorio fabriku u Kraljevu, radiće 5.000 ljudi

Nemački "Leoni" je u Kraljevu već zaposlio 3.787 radnika, a Vučić je tokom obilaska fabrike rekao da je to najveća fabrika Leonija u Srbiji, koji ima ukupno četiri fabrike u našoj zemlji.

Istakao je da je "Leoni" najveći strani poslodavac u Srbji pošto zapošljavanja 15.000 radnika.

"Leoni" treba do kraja godine treba da primi još oko 1.000 ljudi, a do 2023. ukupno ima 5.000 zaposlenih.

Predsednik je obišao pogone nove fabrike i razgovarao sa radnicima, pitao ih kako ide posao, da li je težak, koja im je to plata u porodici i poželeo im srećan rad.

U pogonu "Lenija" u Kraljevu radi veliki broj žena, pa ih je Vučić pitao kao se snalaze i da da li je teško naučiti to što rade.

Otvaranju fabrike prisustvuje i ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Kompanija "Leoni Srbija" koja proizvodi setove kablova za vodeće proizvođače automobila, izgradnju četvrte fabrike u našoj zemlji započela je 2018. godine.

Fabrike "Leoni" u Kraljevu, na Ratarskom imanju, prostire se na oko 52.000 kvadratnih metara, a prema ranije objavljenim planovima kompanije, ceo projekat u Kraljevu u narednih 10 godina trebalo bi da dostigne vrednost od oko milijardu evra.

"Leoni" je globalni proizvođač rešenja za prenos energije i podataka u automobilskoj i drugim industrijama.

"Leoni" u Srbiji već ima tri fabrike, u Prokuplju, Malošištu kod Doljevca i Nišu. Kompanija je prisutna u Srbiji od 2009. godine, kada je otvorio svoju prvu fabriku, u Prokuplju.

Takođe, 2014. godine otvorena je fabrika u Malošištu, a 2017.godine fabrika u Nišu.

Sve fabrike proizvode kablovske setove za svetske proizvođače premium automobila, poput BMV-a i Mercedersa.

"Leoni" će, kako je ranije najavljeno, imati više od 10.000 ljudi u našoj zemlji i tako postati najveći poslodavac u industrijskom sektoru u Srbiji.

Srbija će sa fabrikom u Kraljevu biti jedina evropska zemlja u okviru "Divizije kablovskih sistema" Leonija.

Proizvodni lanac kompanije "Leoni" obuhvata žice, optička vlakna, standardizovane kablove, specijalne kablove i kablovske sisteme kao i inteligentne proizvode i pametne usluge.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар