LDP: Borićemo se za istinu o političkoj pozadini ubistva Đinđića

"Dvanaesti mart je za svakoga od nas, za čitavu zemlju, dan u kojem razmišljamo o svemu onome što smo izgubili, ali, isto tako, 12. mart i žrtva Zorana Đinđića simbolizuju ono na šta imamo pravo i ono za šta se moramo boriti dok stojimo na nogama. Svaki 12. mart bio je dan pritisnut problemima sa kojima se i Đinđić borio dok je bio živ. Tako je i danas. Srbija je podeljena zemlja, umorna od lutanja i gotovo više nema snage za onaj korak od koga ne sme da odustane", poručuju iz LDP-a.

U saopštenju stranke se navodi da će sutra u 11 sati ispred Simine 41 početi "Šetnja za Zorana". Kako navode, Đinđić je ubijen zbog politike.

"Toj politici moramo dati sebe u meri u kojoj je to učinio i on. I zato evropska Srbija, hrabra Srbija, Srbija koja seče Gordijeve čvorove koji je i danas dave, a ne kukavičluk u politici u kojoj je najkomfornije kada se ćuti i kada se društvo laže", navodi se u saopštenju.

Srbija svoju sreću i mir neće pronaći ukoliko bude bežala od onih problema kojima je Đinđić išao u susret i dok ne stavi tačku na 12. mart.

Ubice Zorana Đinđića su u zatvoru, ali mi smo pritisnuti pitanjem koje još uvek traži odgovor od nas i od njega ne smemo bežati – šta je pozadina tog zločina, koje su snage i koji interesi otvorili mogućnost da Zorana Đinđića izgubimo u atentatu toga dana, ističe se u saopštenju.

"Nikada nećemo pristati na presudu kojom je stavljena tačka na tu našu borbu. Presuda Đinđićevim ubicama obavezuje nas da nastavimo dalje, bez obzira na vremensku distancu, boreći se za punu istinu o njegovoj tragediji", navode u toj stranci.

"Još jedna ‘Šetnja za Zorana’, kao izraz beskrajnog poštovanja i večite obaveze prema njemu, ali i izraz naše spremnosti da se borimo za svoje živote onako kako bi to radio on da je danas zajedno sa nama", poručuju iz LDP-a.

Poruka ljudima u Srbiji – budite onakvi kakvi ste bili u viziji Zorana Đinđića, on je u ovu zemlju verovao. 

"Nastavićemo da se borimo, a vreme koje prolazi samo govori o veličini te ideje koju ništa ne može marginalizovati", zaključuje se u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Još nema komentara
  1. Perica

    Tvrdi sa svih dva glasa koliko je dobio na izborima …

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike