Lažni sveštenik zanoćio sa obezbeđenjem kraljice Elizabete – istraga o novom upadu u Vindzor

List San, kako prenosi Rojters, je objavio da je prevarantu dozvoljeno da uđe u kasarnu Koldstrim Gards bez pokazivanja ikakvih akreditiva ili identifikacionih dokumenata, a da je kasnije jeo, pio i pričao sa vojnicima.

Kraljica tokom incidenta koji se dogodio prošle srede nije bila u Vindzoru, navodi list.

"Vojska shvata ovo narušavanje bezbednosti izuzetno ozbiljno i biće detaljno istraženo kao prioritet. Ovaj incident je sada deo istrage koja je u toku i stoga bi bilo neprikladno dalje komentarisati u ovom trenutku", naveo je portparol Ministarstva odbrane.

Koldstrim Gardks je pešadijski puk u britanske vojske čija je jedna od odgovornosti ceremonijalna uloga zaštite kraljevskih palata.

Kraljica se prošle srede vratila sa kratkod odmora koji je provela u domu u Sandringemu u istočnoj Engleskoj, ali je Bakingemska palata saopštila da monarh nije bio prisutan u Vindzoru, kada je muškarac "ispraćen" iz kasarne.

San je naveo da je čovek tvrdio da je sveštenik i da je rekao oficirima da je prijatelj pripadnika kapelana bataljona.

Potom je pozvan da uđe, pojeo je i popio nešto i nastavio da priča.

Sumnja u vezi sa njegovim identitetom počela je da se javlja kada je "počeo da priča o tome kako je radio kao probni pilot sa ejektorskim sedištem i da je zamenio neke organe", rekao je izvor za San.

Samo prošle godine pet nepoznatih lica upalo je na kraljičino imanje u Vindzoru.

Najozbiljniji incident te prirode dogodio se 9. jula 1982. godine kada je Majkl Fejgan upao u kraljičinu spavaću sobu u Bakingemskoj palati.

To je bio drugi Fejganov upad u palatu. Po sopstvenom priznanju, prvi put je jeo sira i krekera, a drugi put je, pre ulaska u kraljičinu sobu, pio vino i raskrvario se slomivši staklenu pepeljaru.

Obezbeđenje palate uopšte nije reagovalo i čak je ugasilo alarm, koji je Fejganov upad pokrenuo, misleći da je neispravan.

"Narušavanje poseda" Bakingemske palate postalo je krivično delo tek 2007. godine, kada je rezidencija britanske kraljice u Londonu svrstana u zgrade, koje potpadaju pod krivični zakon o ozbiljnom i organizovanom kriminalu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike