Lažna dojava o bombi u zgradi podgoričke skupštine

Policija je posle pregleda zgrade utvrdila da je dojava o ekplozivnoj napravi u zgradi bila lažna. Na lice mesta bile su ekipe službi Hitne medicinske pomoći i Zaštite i spasavanja, prenose Vijesti.

Prema navodima Vijesti, radnik obezbeđenja u zgradi podgoričke skupštine je pre 19 sati pronašao cedulju na kojoj je napisana poruka da će "biti dignuta u vazduh".

Zgrada je zbog toga bila evakuisana.

U jednoj od prostorija zgrade Skupštine Glavnog grada održan je sastanak Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) kojem je prisustvovao i lider te partije i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Vijestima je iz DPS-a nezvanično rečeno da je prije nego je sastanak završen, odnosno pri samom kraju, policiji prijavljeno da je u zgradi navodno postavljena ekplozivna naprava. 

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković rekao je da će blagovremeno informisati javnost o svim detaljima. "Sve je u redu. Nadam se da će Policija identifikovati odgovorne. Blagovremeno ćemo informisati javnost o svim detaljima", naveo je Vuković u objavi na Fejsbuku.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike