Lani iz Kovina je donor bila majka, od 5. decembra broji dane novog života

Lana ima 32 godine, ali dane svog novog života broji od 5. decembra kada joj je u Kliničkom centru u Novom Sadu izvršena transplatacija bubrega.

Sad kaže da je zdrava i da može ponovo da trenira i konačno da jede i pije sve što poželi.

"Najteža je bila neizvesnost, znaš da ćeš umreti možda danas, možda ti je zadnja dijaliza, znaš da nemaš vremena, ali da postoji rešenje koje nikako da se dogodi. I tako čekaš, a u čekanju i ljudi oko tebe propadaju. Želja da budem opet zdrava, da nastavim školovanje, da se zaposlim, da imam decu bili su mi najveći motiv", rekla je Lana Bulatović iz Kovina.

Lana je na transplataciju u našoj zemlji čekala pet godina, jer nemamo dovoljno donora, a njenoj majci lekari su savetovali da ne daje bubreg, jer je rizična grupa.

"Ja sam sedam dana bila sa Lanom u bolnici. Bila sam na kontroli a urolog doktor Jovo Bogdanović koji me je operisao rekao je da je veoma zadovoljan i da sam zdrava žena i da ne moram više dolaziti", kaže majka Jadranka Bulatović. 

Lana je još u 9. godini zbog dijabetesa ostala i bez vida i, iako je slepa, vedar duh je ne napušta, sama pakuje lekove i sprema svoju terapiju.

"Život je takav kakav jeste i ne treba se opterećivati. Neke stvari se jednostavno dešavaju, ali uvek imaš razlog za sreću. Živ si, znači imaš priliku, a kako ćeš to iskoristiti na tebi je. Ne možeš nikoga da teraš da voli život, ali ipak mislim da imam lep i srećan život", rekla je Lana.

Za 23 godine Laninog lečenja Bulatovići su potrošili sve što su imali, mnogo su im pomogle humanitarne fondacije i Republički fond za zdravstveno osiguranje, ali im je novac i dalje neophodan za kupovinu pojedinih skupih lekova.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike