Kurti (Samoopredeljenje): Sa liderom DSK smo razgovarali o izlasku iz sadašnje situacije

Foto: prtscr ytb

Lider Samoopredelenja Aljbin Kurti objavio je danas da je tokom susreta sa liderom Demokratskog saveza Kosova (DSK) bilo reči o političkoj situaciji u zemlji, teškoj ekonomskoj situaciji, potrebi izlaska iz krize i stavljanja države na puteve razvoja.

„Naše dve parlamentarne grupe 22. avgusta biće u punom sastavu na sednici za raspuštanje Skupštine i otvaranja puta za nove demokratske izbore. Konstatovali smo da se sada građanima Kosova vraća nada u pravdu i napredak“, objavio je Kurti na fejsbuku.

Sastanak lidera dve opozicione stranke održan je ranije danas u jednom prištinskom restoranu iz kojeg su izašli na sporedni izlaz da bi izbegli novinare koji su ih čekali.

Sednica Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da se donese odluka o raspuštanju kosovskog parlamenta zakazana je za četvrtak, 22. avgust.

Prema do sada poznatim informacijama, potpise za održavanje vanredne sednice i raspuštanje parlamenta su do sada dale sve stranke sem Demokratske partije Kosova (DPK) i nekoliko manjinskih parlamentarnih grupa.

Šef poslaničke grupe DPK Memlji Krasnići je medijima izjavio da će oni potpise i predlog odluke o raspuštanju parlamenta dostaviti tokom dana.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike