Kukan očekuje definisanje okvira pregovora nakon razgovora sa Dačićem

Eduard Kukan je rekao da još nemaju ništa na papiru i da bi bili vrlo zadovoljni da se 1. marta, za kada je najavljen početak dijaloga, dogovorie kako i šta dalje, ali i ko će sve od opozicionih stranaka pristati da učestvuje u pregovorima.

U pregovaračkom timu Evropskog parlamenata kažu da će se sa Ivicom Dačićem, kao domaćinom Međupartijskog dijaloga, u ponedeljak od 11 časova "razgovarti o svemu", a da se traži i "formula" kako bi ovaj proces obuhvatio i opozicione stranke koje nisu zastupljene u Narodnoj skupštini, a koje žele da učestvuju u dijalogu.

"Sa naše strane, mi smo spremi da uradimo sve što možemo i najbolje što možemo kako bi pomogli Srbiji", kaže Eduard Kukan.

Ocenjuje da će se u narednim danima "nešto definisati" oko nastavka Međupartijskog dijaloga u Srbiji, ali i da se mora sačekati do konkretnih rezultata.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je za RTS da će početkom marta početi dijalog u kojem će učestvovati on i evropski posrednici, dok se sastanci sa strankama očekuju u drugoj polovini marta.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар