Kruševac: Idućeg leta novi Dom Abrašević

Dom "Abrašević" za mnoge Kruševljane bio je simbol grada. Da se to češće uređivalo i održavalo, možda ne bi trebalo da se gradi novo, kažu Kruševljani.

"Žao mi je zbog toga, što je to deo starog Kruševca i ovih starih građana kao što sam ja koji su vezani za park kakav je nekad bio."

Oni nešto stariji raduju se što će se tu igrati njihova unučad.

Zgrada je bila, kažu arhitekte, najromatičnije zdanje u gradu. Tu su se održavali koncerti, deca išla u vrtić, rađale se prve ljubavi u obližnjem parku.

"Objekat je bio u veoma lošem stanju. Nije bio bezbedan za upotrebu", naglašava Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra Kruševac. "Taj objekat smo mi koristili, Kulturni centar Kruševac i do pre nekoliko godina predškolska ustanova ‘Nata Veljković’, ali zbog tako lošeg stanja su iseljeni iz tog prostora, tako da sada nas očekuje jedan veliki objekat koji će zadržati istu namenu, dakle ugostiteljski objekat i dečja igraonica."

Novi Dom "Abrašević" biće sličan starom po površini. Investitor je grad Kruševac a završetak radova planiran je do početka leta naredne godine.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike