Krov nad glavom: Zakazano iseljenje iz kuće koja ne postoji

Aktivisti Združene akcije „Krov nad glavom“ Vojislavu Vuksanoviću i njegovoj porodici ponovo je zakazano iseljenje iz objekta koji ne postoji ni u katastru ni u zaključku o izvršenju, saopštila je danas ta organizacija.

Izvršiteljka Mirjana Dimitrijević zakazala je iseljenje za 30. septembar, zbog čega je „Krov nad glavom“ pozvao medije i organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava da se tog dana u 12 časova pojave kako bi videli „na koji način izvršiteljka pokušava da sprovede neizvršivu sudsku presudu“.

U zaključku je Dimitrijević navela da će na izvršenju prisustvovati i veštaci građevinske i geodetske struke, koji bi trebali „da pomognu (u) identifikaciji predmeta izvršenja“.

U „Krov nad glavom“ kažu da nekoliko sudskih veštačenja već postoji, da u prvom piše da se objekat na navedenoj adresi „ne može identifikovati sa onim iz sudske presude“, a da se u drugom navodi da je predmet sudske presude, objekat od 66 kvadrata, srušen.

„Dodatni problem je i što se na adresi nalazi više objekata i stambenih jednica, dok u presudi nije precizirano koji od tih je predmet izvršenja. Takođe, na osnovu uvida u zemljišne knjige se vidi da ni jedan od objekata nije upisan kao kuća, kako se navodi u presudi, već (kao) zgrade“, navodi se u saopštenju.

(Novi magazin)

Napišite komentar