Krkobabić i Hočevar – zajedno za spas Srbije

"Katolička crkva je izrazila jasnu spremnost da učestvuje u jednoj ovakvoj misiji koja je namenjena svim selima Srbije, bez obzira na versku pripadnost. To je i osnovni princip zadrugarstva – neutralnost. Rasna, verska i politička", izjavio je Krkobabić.

"U vremenima kada civilizacijski tokovi vode ka pražnjenju seoskih sredina neophodno je da zajedničkim delovanjem pokušamo da zaustavimo taj proces i ovaj projekat, od državnog značaja, usmerimo na suživot, toleranciju i pomoć svima kojima je potrebna", rekao je Krkobabić.

Ministar je, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta, istakao da je za formiranje Nacionalnog tima za spas sela Srbije ključno što je dobijena snažna podrška Akademijskog odbora za selo SANU, vrha pravoslavne, a sada i katoličke crkve u Srbiji i posebno predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Nadbiskup Hočevar izrazio je zadovoljstvo što je katolička zajednica deo jednog ovako važnog poduhvata.

"I u prošlosti katolička crkva je uvek naglašavala socijalno učenje i dopirala do onih koji žive s poteškoćama ili su ugroženi. Sada je potrebno da utičemo na to da sela, kao manje zajednice, učestvuju u zdravom integralnom razvoju porodice kao stuba društva", rekao je Hočevar i zahvalio Krkobabiću na brizi, inovativnosti i kreativnosti u suočavanju sa ovom kompleksnom problematikom.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike