Krivokapić započeo konsultacije o rekonstrukciji vlade

Zdravko Krivokapić je, na početku konsultacija, rekao da uvažava predlog 37 poslanika parlamentarne većine, kojim se zahteva rekonstrukcija aktuelne vlade, prenosi RTCG.

Razgovori o otvorenim pitanjima, sa ciljem jačanja poverenja između zakonodavne i izvršne vlasti, kao uslovom za efikasniji rad Vlade, jesu odgovoran odnos prema demokratskim inicijativama, saopštila je Vlada Crne Gore.

Krivokapić će, kako navode, podržati dogovor i kompromis iza koga stoji 41 poslanik parlamentarne većine. To je, ističu, uslov za uspostavljanje političke stabilnosti, kako bi se odlučno nastavio proces demokratizacije Crne Gore.

Iz kabineta je saopšteno da premijer danas razgovara sa predstavnicima Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promene, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije.

Sa predstavnicima Građanskog pokreta URA sastaće se sutra, kao i sa Demokratama. Portalu RTCG potvrđeno je ranije iz manjinskih partija da oni nisu dobili poziv premijera.

Nakon što su Demokrate i Demokratski front saopštili da je vladu potrebno rekonstruisati, premijer je predložio da rekonstruisana vlada ima tri potpredsednika, a da se resori "koji su se pokazali kao obimni" podele.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар