Kredit za rešavanje problema u vodosnabdevanju

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je rok otplate kredita 30 godina, grejs period je pet godina a fiksna kamatna stopa je 1,5 odsto godišnje.

"Dakle, stvarno izuzetno povoljan kredit. Posebno zato što je ovo projekat koji je nasušna potreba nas u Srbiji, građana Srbije i znam koliko je vodosnabdevanje ogroman problem skoro u svim, nažalost, lokalnim samoupravama. Sa ovim sam se suočavala i kao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu", kaže Brnabićeva.

Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima kaže da su lokalne samouprave zadužene za identifikaciju prioriteta, za pripremu projekata i za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Prema njegovim rečima, finansiranje će biti obezbeđeno za projekte u onim lokalnim samoupravama koje najpre spreme projekte za realizaciju.

"Ovo je veoma važno pitanje kvaliteta vode i snabdevanja i to je ključno za stanovništvo Srbije, ali je naravno bitan elemenat za Srbiju na njenom putu ka EU i kao deo niza ekološki orijentisanih reformi koje je neophodno preduzeti", kaže Sem Fabrici, šef delegacije EU u Beogradu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike