Kraj mini-odmora, očekuju se gužve na putevima

Na naplatnoj stanici u Preljini još nema gužvi, ali narednih sati se očekuju.

Tokom proteklog vikenda velike kolone bile su iz pravca Beograda ka Čačku, a naplatnu stanicu Preljina od petka u 18 časova do subote u isto vreme prošlo je čak 24.106 vozila.

Kolona do naplatne stanice bila je duga oko pet kilometara, a na prolaz se čekalo i dva sata.

Iz "Puteva Srbije" upozoravaju da se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, posebno na auto-putu "Miloš Veliki", kao i da preduzimaju sve mere u cilju što bržeg prolaska, pa će svi naplatni kanali biti u funkciji bez minuta pauze.

Pomoćnik izvršnog direktora JP "Putevi Srbije" Darko Savić kaže za RTS da na naplatnoj stanici Obrenovac ne očekuju gužve tokom dana, jer će svih sedam kanala biti u funkciji.

"Ono što smo u petak imali kao sliku sa naplatne stanice Preljina nije posledica gužve i zadržavanja na naplatnoj stanici, već velikog odlaska ljudi u turističke centre i velikih saobraćajnih gužvi na magistralnom putu kroz Čačak koje su uzrokovale onda i zadržavanje u Preljini", rekao je Savić.

Naveo je da je u petak i subotu za 115 odsto bilo povećanje broja vozila u odnosu na uobičajen dnevni prosečni saobraćaj.

"Propusna moć naplatne stanice Obrenovac je oko 900 vozila u satu i toliko vozila je i prolazilo", dodaje Savić.

Pozvao je na vozače da koriste aplikaciju "Puteva Srbije" gde se dobijaju notifikacije o eventualnim zadržavanjima kako na naplatnim stanicama, tako i na ostalim delovima puta.

Duž auto-puta "Miloš Veliki" na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na auto-putu.

Apeluje se na vozače da prilagode brzinu uslovima na putu i drže bezbedno odstojanje.

Oprez u vožnji potreban je i u jutarnjim satima, jer je zbog niske temperature ponegde moguća i poledica na putu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар