Kosovsko ministarstvo potpisalo sporazum o ekstradiciji sa SAD

Tahiri je rekao da ovaj čin označava "istorijski momenat za bilateralne odnose dveju zemalja u oblasti pravosudne saradnje".

"Sporazum odražava novu realnost na Balkanu", rekao je Tahiri, a prema njegovim rečima, sporazum dalje "jača vladavinu prava i subjektivitet Kosova".

Palmer je ranije za Radio Slobodna Evropa rekao da Sjedinjene Države podržavaju dijalog između Beograda i Prištine, uz pomoć Evropske unije.

Pozivajući se na inicijativu nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona, Palmer je rekao da veruje da je ta inicijativa podrška dijalogu u Briselu.

"Razumemo sastanke u Berlinu i Parizu koji su osmišljeni da podrže sveobuhvatni dijalog za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, uz pomoć Evropske unije", naglasio je on.

Palmer je takođe rekao da očekuje da zvanična Priština obustavi carinsku tarifu na uvoz srpske robe, kako bi se dijalog nastavio što je pre moguće, dodajući da Priština ima funadametalnu podršku SAD ali da u toj zemlji nisu spremni na bilo kakav dogovor.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike