Kosovski mediji: U novom sazivu skupštine četiri poslanika sa optužnicama

Foto: pixabay.com

U novom sazivu Skupštine Kosova četiri poslanika imaju optužnice, a među poslanicima su i 52 poslanika prvi put izabrana na tu funkciju, objavila je danas prištinska Koha a preneo portal KoSSev.

Dosadašnji ministar za infrastrukturu Palj Ljekaj, koji je uspeo da postane poslanik, optužen je za zloupotrebu službenog položaja, što spada u krivična dela korupcije Krivičnog zakonika, a njemu u ovom slučaju sudi Osnovni sud u Đakovici.

Poslanik Škumbin Demaljiaj ima dve optužnice, jednu za „naduvavanje“ liste veterana, a drugu za pretnju bivšem specijalnom tužiocu Eljezu Bljakaju, preneo je KTV.

Organizacije civilnog društva navele su da se uprkos zalaganju da stranke ne vode pojedinci sa optužnicama to nije uzeto u obzir, jer to, kako su saopštili, podriva kredibilitet skupštine.

Poslanik Srpske liste Ivan Todosijević je, kako navode prištinski mediji, dok je bio ministar lokalne samouprave, Albance nazvao teroristima, a Račak masakrom. Tužilaštvo u Prištini optužilo ga je zbog toga za „podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku ili etničku mržnju, podele ili netrpeljivost“.

Protiv člana PDK Migrima Ljuštaku u toku je sudski postupak pod optužbom da je pomagao ocu da pobegne iz Univerzitetsko – kliničkog centra Kosova (UCKC), dok mu se sudilo za ratne zločine, prenose kosovski mediji.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike