Košarkaši u kolicima sa priprema iz Valjeva na prvenstvo u Sarajevo

U invalidskim kolicima, na zahtevnim treninzima su srpski košarkaši. U Valjevu, pred Evropsko prvenstvo, pored fizičkih priprema usavršavaju i nove veštine u postizanju koševa iz kolica.

"Omni hotel koji ima apsolutno sve uslove za trening i Omni dom koji ispunjava sve uslove za osobe sa invaliditetom, tako da se u suštini, prenosim izjave igrača, nikad nismo nalazili u boljem smeštaju. Prema tome, verujem da će oni potpuno biti spremni za prvenstvo koje nas očekuje za nekoliko dana", kaže Vladimir Kuzmanović, član UO Paraolimpijskog komiteta.

Naša reprezntacija pripada B diviziji, a na Evropskom prvenstvu u grupi je sa Irskom, Slovenijom i Letonijom. Potrebne su dve pobede za dobar plasman u divizij.

"Radi se svakodnevno, vidite i sami punom parom. Očekujemo rezultate svakako dobre. Neće biti lako, ali mi idemo da se borimo, znamo zašto idemo", ističe Draženko Mitrović, igrač.

"Na evropskom nivou je to ta neka sredina u B diviziji. Ja mislim da tu možemo. Nažalost, fale nam dva igrača koja su veoma bitna, ali probaćemo i bez njih da napravimo najbolje rezultate što možemo i pokazaćemo se u najboljem svetlu", navodi Slobodan Banjac, igrač i selektor.

Sportisti sa invaliditetom u Valjevu imaju posebne uslove za pripreme zahvaljujući domu za smeštaj lica sa posebnim potrebama.

Aleksandar Njegovan, direktor Sportskog centra "Omni" o tome kaže: "U domu za stara lica Kolubara Omni u Valjevu koji ima sve resurse radi lakšeg prilagođavanja njihovog života njihovim dnevnim aktivnostima i nadam se da se osećaju udobno i da smo eto mi bili pravi domaćini. Mislim da je to velika stvar i za grad da paraolimpijska reprezentacija bude 16 dana kod nas gost".

U našoj zemlji, košarka u kolicima tek je u ekspanziji za razliku od mnogih drugih sportova u kojima su srpski paraolimpijci postizali vrhunske rezultate.

"Ovo je jedna kategorija koja dobija na snazi tek zadnjih par godina kada se pojavom jednog košarkaškog eksperta prikupljeni ljudi koji hoće sve da daju za ovaj sport i ovako lepe pripreme u ovako lepom ambijentu i dobrom, fenomenalnom za njih, pred ovaj odlazak na prvenstvo u Sarajevo daju nam sigurno pravo da se nadamo da ćemo uzeti jednu od medalja", ističe Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Naši košarkaši u kolicima, na Evropsko prvenstvo u Sarajevo 12. juna, odlaze direktno iz Valjeva.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike