Kongres kardionefrologije u Ribarskoj Banji

O prevenciji i novim metodama u dijagnostikovanju i multidisciplinarnom lečenju udruženih bolesti srca, bubrega i pluća govoriće pedeset predavača, među kojima je 16 svetskih stučnjaka.

"Ovo je 9. međunarodni skup koji se organizuje na temu udruženih bolesti srca i bubrega. One su i kod nas i u svetu učestale. Posvetićemo pažnju i hipertenziji jer se iza ovih bolesti, ono što je primarno krije arterijska hipertenzija", rekla je  prof. dr Sonja Radenković, predsednica Udruženja za kardionefrologiju Srbije. 

"Eminentne stručnjake i različitih oblasti pozvali smo sa jednom željom, da pokažemo i dokažemo da čovek nije na parče, da čovek nije organ, da je on celina, i da samo dobro povezivanje ljudi koji dolaze iz različitih specijalnosti sa svojim znanjima i dostignućima u tim oblastima mogu da pruže kvalitet u lečenju", naglasila je Radenkovićeva.

"Saradnja je ključna reč u organizaciji ovakvih kongresa", ističe dr Rodolfo Rivera, nefrolog iz Italije. "Ovaj skup pruža mogućnost da stručnjaci iz cele Evrope razmene iskustva o najnovijim dostignućima u oblasti nefrologije i kardiologije. Veoma sam zadovoljan što svojim učešćem mogu da dam doprinos u radu."

"Lekari u Opštoj bolnici Kruševac trude se da primene sve novine i znanja i prisustvuju na brojnim kongresima, i u zemlji i u inostranstvu", kaže Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice Kruševac.

Kongres će biti od velikog značaja, naglasila je Vesna Stević Gajić i dodala da će se truditi da iskustva svetskih stručnjaka primenimo u daljem radu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike