Komorska ostrva ne priznaju kosovsku nezavisnost, stav Unije ostaje isti

Nedavno je lider ANK i nekadašnji kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli objavio da je ponovo uspeo da obezbedi priznanje Komorskih ostrva.

Ambasadi Srbije u Najrobiju u Keniji dostavljena je zvanična Nota Ministarstva inostranih poslova Komorskih ostrva u kojoj se navodi da Nota o ponovnom uspostavljanju diplomatskih veza sa Prištinom, i navodi u pojedinim medijima o tome, nije potekla iz tog Ministarstva i da bi trebalo da bude tretirana kao da ne postoji.

"Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora izražava poštovanje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju i s pozivom na notu br. 071/2021 od 17. februara 2021. o informaciji koja se pojavila u inostranim medijima o navodnoj noti komorskog ministarstva inostranih poslova u vezi sa takozvanom državom Kosovo, ima čast da je obavesti da navodna nota ne potiče iz komorskog Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje i mora se smatrati ništavnim dokumentom", ističe se u Noti, saopštila je srpska ambasada iz Najrobija.

Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora zahvalilo je Ambasadi Srbije u Najrobiju na saradnji izrazilo izraze izuzetnog uvažavanja.

Komorska Ostrva priznala su nezavisnost tzv. Kosova 2009. godine, kao 59. država u svetu koja je to učinila, ali je to priznanje povučeno 7. novembra 2018. godine, kako je objavio tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар