Komedija naravi novosadske trupe u smederevskom Centru za kulturu

Komedija "Drž’ – ne daj" na duhovit način prikazuje niz prepreka koje se pojavljuju pred mladim parom nakon odluke o ulasku u brak.

Od momenta kada dvoje ljudi odluče da zajedno provedu život do jutra posle prve bračne noći, dešava im sve ono što nisu ni pomislili da im se može dogoditi.

Upoznavanje porodica, spiskovi gostiju, odabir haljine, torte, muzike, sale… samo su neki od problema sa kojima se suočavaju mladenci, ona iz Crne Gore, sa roditeljima koji "drže do čojstva i junaštva", a on iz Vojvodine, sa "finim i otmenim" roditeljima. Centralno pitanje je da li će mladenci uspeti da se izbore sa svim običajima i pravilima i da li će moći da naprave balans na granici između paganskog i urbanog. 

Članovi trupe kažu da je to komediji naravi, u kojoj se svi prepoznajemo i koja nas vraća na porodicu kao maticu svake zajednice. 

Predstavu je režirala Maja Grgić, a igraju Sonja Leštar, Tašana Đorđević i Nikola Ivačkov. "Drž’ – ne daj" počinje u 20 časova, u Velikoj dvorani Centra za kulturu, a pokrovitelj je Grad Smederevo.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike