Kokain, heroin, automatsko oružje – tri akcije u Beogradu, uhapšene četiri osobe

Kako se navodi u saopštenju, policija je u prvoj akciji pregledom automobila "tojota jaris" kojim je upravljao A. I. (1993) pronašla manju količinu marihuane, a potom je pretresom stana u Zemunu koji koristi osumnjičeni pronađeno oko pola kilograma kokaina, kilogram i po marihuane, dve elektronske vagice za precizno merenje i veća količinu novca.

"U drugoj akciji, policija je kod M. O. (1995) i B. R. (1992) našla po paketić sa manjom količinom amfetamina, a daljim pretresom stana u Šimanovcima koji koriste nađeno je oko 600 grama amfetamina", ističe se u saopštenju.

Kada je reč o trećoj akciji, u saopštenju se navodi da je policija pretresom stana osumnjičenog N. L. (1984) u Batajnici pronašla oko pola kilograma heroina, manju količinu marihuane i kokaina, kao i hekler sa dva puna okvira i 55 komada municije i škorpion sa dva puna okvira i 19 komada municije.

Dodaje se da će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

"Osumnjičeni N. L. se tereti i da je startovao automobil na pripadnike policije, kao i da se opirao prilikom hapšenja, pa će protiv njega biti podnete krivične prijave i za krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti", saopštio je MUP.

Osumnjičenima je, kako se navodi, određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар