Ko slavi a ko ne Srpsku novu godinu

U srpskoj Atini, u toku su poslednje pripreme za sutrašnje slavlje, kada će Novi Sad brojnim dešavanjima i zvanično biti proglašen ovogodišnjom Evropskom prestonicom kulture. Organizatori kažu da su svi programi prilagođeni epidemijskim merama, zbog čeka je broj ulaznica za koncerte u zatvorenom prepolovljen.

Milena Miovanov, PR Novi Sad evropska prestonica kulture,kaže: "Vrlo moguće da će se smanjiti kapaciteti na pojedinim događajima. Međutim, ono što su glavni programi, kao što je samo svečano otvaranje EPK, to svakako ostaje. Ono što je naš apel jeste da su maske obevezne na svim događajima i da ,naravno, apelujemo na sve  da, ukoliko mogu, drže distancu.
U planu je da imamo i dva punkta gde će oni koji nemaju zelene sertifikate antigenski ili PCR test, moći da se testiraju i da dobiju rezultate u roku od desetak minuta."

U Kruševcu gde je broj inficiranih kovidom 19 u odnosu na prošlu nedelju petostruko veći, organizovanog dočeka na trgu neće biti, a slabo interesovanje je i za dočeke u restoranima.

U skladu sa višegodišnjom tradicijom, na gradskom trgu u Valjevu organizovani doček Srpske nove godine planiran je od 22 časa, uz Željka Samardžića i vatromet u ponoć. Mišljenja Valjevaca da li je to potrebno, podeljena su.

Iako je u Nišu 31.12. bio organizovan doček na centralnom gradskom trgu, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji Grada Niša doneo je danas odluku da se zakazani, tradicionalni doček pravoslavne ove godine u parku Svetog save ipak otkaže.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike