Ko ima rusoljubno i srboljubno srce u Saboru; Plenković: Nije bilo zle namere

"Burić je pogrešila. Majdu znam dobro, ona je učinila grešku, molim da se izvini (Peović). Niti je to stav nje ni HDZ-a, i mislim da je to u žaru replika bio potez više za koji smatram da nije bilo zle namere", rekao je Plenković.

Katarina Peović je na aktuelnom prepodnevu u saboru postavila je pitanje Plenkoviću o rastu plata i upozorila da udruženja spremaju proteste. Pitala je i o privatnim plažama na Ugljanu kojima se hvali investitor.

"Vi ne samo da niste glasali za onu deklaraciju o Ukrajini nego niste ni sada", rekao je Plenković i dodao: "Usto optužujete vladu da je kvislinška. Zakon o pomorskom dobru prihvatila je vlada, nema situacije u kojima se ljudima ne može dozvoliti dolazak na plažu. Čitajte zakone, iznesite argumente. Suzdržite se od teških reči. Sve te vaše komentare možete mačku o rep obesiti. I ne govorite više da je ovo kvislinška vlada. Zašto i za koga vi radite, gospođo, to je pravo pitanje".

U odgovor se ubacila Majda Burić (HDZ) i napala Peović da ima "rusoljubno i srboljubno srce" i optužila ju je za i navodno porodično nasilje.

"Gospođa Peović, osim što konstantno u učestalo laže i manipulira, osim što kontinuirano pokazuje svoje rusoljubno srce, vrlo verojatno i srboljubno, ona je upravo ta koja je prema napisima određenih medija fizički napala svog partnera, ona je ta koja vrši nasilje kod kuće i skriva se iza vlastitog imuniteta", rekla je.

Predsednik sabora Gordan Jandroković je Burić dao opomenu. "Nije bila povreda poslovnika i molim da se klonite ovih teza o tome da se nešto dogodilo u privatnoj sferi što su navodno pisali neki mediji, na taj nivo nemojmo ići", rekao je šef Sabora.

Peović je Jandrokoviću uzvratila da se ne drži vlastitih pravila. "Da se držite vlastitih kriterijuma, onda biste koleginici Burić dali opomenu s oduzimanjem reči zato što laže i širi dezinformacije o totalno suludim konstrukcijama koje čita iz svojih desničarskih opasnih medija", rekla je i dodala da ti mediji "svašta pišu o opozicionim poslanicima, ali čovek ne bi očekivao da će to neko spomenuti u Saboru", rekla je Peović.

Na to je reagovao i poslanik Krešo Beljak koji je podsetio Burićevu da je u koaliciji sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom i da bi trebalo da pripazi na izražavanje, preneli su hrvatski mediji.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike