Ključeve stanova u Kraljevu dobilo 11 pripadnika službe bezbednosti i njihove porodice

Prvi stambeni blok sa 200 stanova je već završen u Voćarevim livadama a biće izgrađena još dva sa 740 stanova. Ukupna vrednost projekta je 776 miliona dinara bez PDV-a. Vlada Srbije je uložila i dodatnih 370 miliona dinara za uređenje komunalne infrastrukture, pre svega pristupnih saobraćajnica, velikog javnog parking prostora, kao i javne rasvete.

Od 200 stanova koji će narednih dana biti useljeni, više od stotinu je dvosobnih, pogodnih za mlade bračne parove i porodice.

"Radim u MUP-u 19 godina, imam sina studenta druge godine Filološkog fakulteta u Kraljevu. Ovom prilikom u svoje ime i ime svojih kolega želim da se zahvalim Vladi Republike Srbije. Veoma smo srećni, hvala!", zadovoljna je nova vlasnica stana, Dragana Stevanović zaposlena u MUP-u.

Inače uređenu i opremljenu lokaciju su gradske vlasti uručile Vladi Srbije bez naknade tako da je cena izgradnje u Kraljevu oko 400 evra po kvadratnom metru bez PDV-a. Stanovi su jeftini i pristupačni posebno za mlade bračne parove. Oni se otplaćuju na 30 godina, tako da za jedan stan od 56 kvadrata, mladi bračni par mora da daje mesečnu ratu kredita od oko 80 evra.

Brnabić: Nove investicije u Kraljevu za bolji život

Premijerka Ana Brnabić je čestitala svima koji su u Kraljevu dobili stanove i naglasila da je Kraljevo grad gde će se Vlada uključiti u još dva velika, kapitalna projekta. U pitanju je izgradnja Moravskog koridora i opremanje i završetak aerodroma "Morava". To će, kako je ocenila, privući velike investitore u Kraljevo, popraviti životni standard građana, samim tim i pripadnika bezbednosti, pogotovo onih koji će u tom gradu dobiti stanove.

"Tako se paralelno gradi svakodnevno "Moravski koridor", auto-put će promeniti sve, dovešće investitore, život u Kraljevu će postati mnogo, mnogo bolji. Još jednom hvala vam na svemu što činite", rekla je u Kraljevu Brnabićeva.

Vulin: Srbija želi da se oduži pripadnicima službi bezbednosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, ukazao je da država na ovaj način želi da se pripadnicima službi bezbednosti oduži za požrtvovanost i dvadesetčetvoročasovni rad za bezbednost građana.

"Svi vi, bez obzira da li ste vojska, policija, zaposleni u Ministarstvu pravde, Bezbednosno-informativnoj agenciji, odlučili ste da svoj život posvetite Srbiji", naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, došlo je vreme da se Srbija oduži pripadnicima službi bezbednosti jer su bili tu kada je teško i biće tu kada bude teško, a da ništa zauzvrat ne traže.

U Kraljevu su bili i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kao i direktor BIA Bratislav Gašić.

 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike