Kisić Tepavčević u poseti Gerontološkom centru u Rumi: Najstariji nam pokazuju šta znači odgovornost

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je zahvalila svim korisnicima, na strpljenju i poštovanju svih mera, koje su donete isključivo u cilju zaštite njihovog zdravlja, ali koje, kako kaže, nisu nimalo bile lake.

Takođe, pohvalila je i zaposlene koji su pokazali veliku odgovornost i požrtvovanost u toku pandemije koronavirusa.

"Naši najstariji građani nam svaki dan iznova pokazuju šta znači odgovornost i ljubav prema najmilijima. Oni su više od godinu dana bili u karantinu i nikada se nisu žalili jer su znali da je takvo ponašanje najbolji način da sačuvaju svoje, kao i zdravlje svojih najbližih", rekla je ministarka Kisić Tepavčević.

Ministarka je navela da je Gerontološki centar u Rumi pravi primer odgovornog ponašanja i korisnika i zaposlenih i navela da su u ovoj ustanovi svi korisnici vakcinisani i revakcinisani, kao i da su u skladu sa epidemiološkim preporukama organizovane i posete i njihovi izlasci iz ustanova.

Prilikom posete, državni sekretar Mirsad Đerlek je korisnicima uručio i pakete vitamina, koje je obezbedila država.

Državni sekretar Mirsad Đerlek rekao je da je Srbija od samog početka izabrala ozbiljnu strategiju za borbu protiv kovida 19 i naveo da je ovo još jedna u nizu mera da se pomogne najranjivijoj populaciji, koja je pokazala veliku disciplinovanost kada je u pitanju vakcinacija.

Kako je istakao, u Beogradu je 70,2 odsto vakcinisanih preko 65 godina, a u Srbiji milion i 51 hiljada.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар