Kisić Tepavčević: Ne treba sa panikom razmišljati o drugom talasu epidemije, koji je vrlo verovatan

Foto: PrtScn

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će biti drugog talasa epidemije ako koronavirus „preživi“ na južnoj hemisferi i ponovo se vrati, ali da se sada zna šta treba preduzimati čak i bez vakcine.

Kisić Tepavčević je za televiziju Pink rekla da se više neće ponoviti tako jak udar epidemije korona virusa, kao što je to bilo prvi put ove godine, i da ne treba sa panikom razmišljati o drugom talasu koji je vrlo verovatan.

„Rezultati koje smo postigli pokazuju kako nam je spreman zdravstveni sistem i kako smo ga ojačali tokom pandemije“, kazala je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da se epidemije ciklično javljaju i da će to najverovatnije biti slučaj sa korona virusom, ali da „po definiciji epidemija nije veliki broj obolelih nego broj koji je neuobičajen za određeni vremenski period“.

Kisić Tepavčević je rekla da u Srbiji još nije završen prvi talas epidemije korona virusa i da ima još nekoliko pacijenata sa težom kliničkom slikom, odnosno onih koji su na respiratorima.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike