Kiša prelazi u sneg, osetno hladnije

Vlažan sneg ujutro će padati širom Vojvodine, u Beogradu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, tokom dana padavine će biti na granici kiše i snega i u slabljenju, a ponovo će se intenzivirati uveče i u toku noći uz stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara, na zapadu i jugozapadu lokalno i više.

Najviše snega se očekuje u Podrinju i na jugozapadu, gde ponegde može pasti više od 20 centimetara snega. U isto vreme na jugoistoku suvo, uz prolećnu temperaturu, čak do 19 stepeni. Tamo se promena vremena očekuje tek uveče. Na zapadu najviše 2 stepena.

U Beogradu ujutru sneg, tokom dana padavine će oslabiti, ali će se uveče ponovo pojačati. Najviša temperatura 3 stepena.

Vetar slab i umeren, u Banatu povremeno i jak, severozapadni, dok će na jugu Srbije vetar i dalje biti umeren i jak jugozapadni.

U ponedeljak oblačno, ujutro postepeni prestanak padavina. Veći deo dana suvo, samo posle podne na jugu mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, a uveče i tokom noći sneg se očekuje i u centralnoj i severnoj Srbiji.

Vetar slab i umeren, na istoku i krajnjem severoistoku Srbije povremeno i jak severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša od 2 do 7 stepeni.

I u utorak oblačno, u nižim predelima kiša i sneg, na planinama sneg. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 2, najviša od 4 do 9 stepeni.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike