Kineski Mali labud na sceni Knjaževsko-srpskog teatra

U Knjaževsko-srpskom teatru gosti iz Kine juče su izveli deset  plesno-pevačkih numera, među kojima je ples sa malim terakota ratnicima, zatim Duša kineskog kungfua posvećena borilačkim veštinama – tradicionalni ples sa dugim rukavima.

Gosti iz Kine predstaviće plesom i tradicionalnu operu provincije Šansi, a publika će biti u prilici da čuje i tradicionalni muzički instrument erhu i druge.

Muzičko-plesna trupa "Mali labud" sastavni je deo "Dečje palate opštine Lianhu", koja je poznata širom sveta kao dečja vanškolska obrazovna ustanova sa 10.000 polaznika svake godine.

U nastojanju da što većem broju dece učini dostupnim veoma kvalitetne obrazovne programe, ova ustanova za decu u gradu Sjanu organizuje više od 600 kurseva posvećenih plesnim, muzičkim, izvođačkim i likovnim umetnostima, kaligrafiji, učenju engleskog jezika, robotici, šahu, stonom tenisu i drugo.

Dečja palata smeštena je u modernom zdanju od 16.000 kvadratnih metara izgrađenom 1985. godine u neposrednoj blizini Andigmena, zapadne kapije gradskih zidina Sjana.

Trupa "Mali labud" uspešnim plesnim, pevačkim i scenskim nastupima ostvaruje svoju misiju promovisanja kulture i umetnosti u okviru kulturnih razmena i na takmičenjima, u do sada, više od 33 država i regiona u Evropi, Americi, Japanu i Južnoj Koreji, Africi, Maroku, Dubaiju, Maleziji, Singapuru, Hongkongu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike