Kijev dobio od SAD još četiri raketna sistema HIMARS; Prvi brod sa žitaricama isplovio iz Odese

U Sevastopolju je proglašen visoki, "žuti" nivo terorističke pretnje nakon napada dronom sa eksplozivom na štab Crnomorske flote, izjavio je načelnik Mihail Razvožajev.

Ukrajinski dron nije napao sedište Crnomorske flote, tvrdi ukrajinska mornarica. Ocenjuje da Rusija priznaje nesposobnost svoje protivvazdušne odbrane na Krimu.

Vlada u Kijevu naredila je hitnu evakuaciju iz Donjecke oblasti gde je u zoni žestokih sukoba oko 200.000 ljudi. Granatiran Nikolajev. U bombardovanju ovog grada poginuli su jedan od najvećih ukrajinskih biznismena Aleksij Vadatruski i njegova supruga Raisa.

Ruska flota spremna je da munjevito odgovori svakom ko odluči da ugrozi suverenitet i slobodu, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin sa glavne parade u Sankt Peterburgu. Najavio je da će mornarica te zemlje uskoro dobiti hipersonične krstareće rakete "cirkon".

Ukazao je da najveća pretnja Rusiji ostaje politika dominacije Sjedinjenih Američkih Država i delovanje NATO-a koji je sve bliže ruskim granicama.

Ukrajina i dalje tvrdi da ih Rusija lažno optužuje za napad na zatvor u Jelonovki, kada je stradalo na desetine ukrajinskih ratnih zarobljenika. Obećavaju osvetu i traže međunarodnu istragu.

Moskva tvrdi da ima neoborive dokaze da iza napada stoji Kijev, smatra da u istragu treba da se uključe eksperti Ujedinjenih nacija i Crvenog krsta.

Iz Turske najavljuju da postoji velika verovatnoća da prvi brod sa ukrajinskim žitaricama danas krene iz Odese. Ostalo je da se reši jedno ili dva pitanja u pregovorima sa Rusima.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike