Kijev: Bitka za Bahmut dostigla najveći nivo napetosti; Na udaru sankcija SAD i dve kanadske firme

Bitka za Bahmut, strateški važan grad u Donjeckoj oblasti, dostigla je najveći stepen napetosti, izjavio je komandant ukrajinske kopnene vojske general-pukovnik Aleksandar Sirski, koji je naveo da je Rusija poslala dodatne snage grupe "Vagner" u borbu.

Bahmut ima simboličnu vrednost, pad tog grada neće nužno značiti da su Rusi promenili tok rata, izjavio je američki državni sekretar za odbranu Lojd Ostin.

Sa druge strane, najmanje jedna osoba je povređena juče pošto su ruske snage u Belgorodskoj oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, oborile tri projektila, objavio je načelnik te oblasti Vjačeslav Glatkov.

U isto vreme, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu posetio je Marijupolj, koji je pod kontrolom ruskih snaga.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da je osujetila pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da ubiju ruskog milijardera, biznismena i generalnog direktora grupe kompanija "Cargrad" Konstantina Malofejeva.

Na listu nedavno sankcionisanih subjekata zbog navodne podrške Rusiji u ukrajinskom ratu, SAD su uvrstile i dve kanadske kompanije za distribuciju elektronike iz Montreala – "Cpunto Inc" i "Electronic Network Inc", saopštili su američki i kanadski zvaničnici.

Američka administracija uskratila je vize nekim ruskim delegatima koji su planirali da prisustvuju sednici otvorene radne grupe Ujedinjenih nacija za bezbednost i korišćenje informaciono-komunikacionih tehnologija, izjavila je Irina Tjažlova, ruska predstavnica na ovom skupu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike