Kenija, poginule 34 osobe kada je autobus sleteo s mosta u reku

"Do sada smo izgubili 14 žena, 18 muškaraca i dve devojčice, tako da je ukupan broj poginulih 34. Spasili smo 11 osoba koje su hospitalizovane", potvrdio je komesar okruga Taraka Niti Nobert Komora za televiziju NTV Kenija u blizini mesta nesreće.

Listovi Dejli Nejšn i Standard objavili su da se incident dogodio sinoć u okrugu Taraka Niti, kada je autobus kompanije "Modern Kost" koji je saobraćao od Merua do lučkog grada Mombase skrenuo sa mosta Niti i pao u dolinu reke, preneo je Rojters.

"Dejli Nejšn" je izvestio da je Komora rekao da su početne istrage pokazale da su kočnice autobusa možda otkazale i na taj način sprečile vozača da pravilno skrene na oštroj krivini kod mosta.

Nacionalna uprava za transport i bezbednost naredila je svim autobusima koji pripadaju toj kompaniji da obustave rad do istrage o nesreći.

Podaci Nacionalnog biroa za statistiku pokazuju da je 4.579 ljudi poginulo u saobraćajnim nesrećama u Keniji prošle godine, što je povećanje od 15 odsto u odnosu na godinu dana ranije, navodi Rojters.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike