Karađorđeva od ponedeljka prohodna za saobraćaj u jednom smeru

Gradski zvaničnici obišli su radnike u Karađorđevoj ulici i poručili da će od ponedeljka biti omogućen saobraćaj u jednoj traci, u smeru ka Pariskoj ulici.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je postavljena kontaktna mreža za tramvaje i da slede postavljanje rasvete, kamene kocke, kao i proba tramvaja. Nakon toga, uslediće uređenje trotoara.

Vesić je naveo da je bilo potrebno zabraniti saobraćanje kamiona, zatim su sklonjene železničke šine, preuređene su fasade, prošireni trotoari i pristaništa za turističke autobuse.

"U drugoj fazi biće urađen kompletan kej od Brankovog mosta do Kalemegdanskog parka i onda će se prvi put vratiti smisao ove ulice, koji je imala u periodu pre Drugog svetskog rata, a to je najlepša trgovačka beogradska ulica", istakao je Vesić.

U planu je, kaže Vesić, da se renovira zgrada "Baruta" u kojem je osnovano prvo pozorište u Beogradu, kao i ugradnja lifta za spuštanje sa Kosančićevog venca u Karađorđevu ulicu i obrnuto.

Radove su sa Vesićem obišli i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušica Anđelković i glavni urbanista Marko Stojčić.

Govoreći o potezu uz reku Stojčić je naglasio da je plan da to bude jedan od najlepših rekreativnih površina u gradu koji se radi po projetku Borisa Podreka i koji bi trebalo da bude gotov do 20. januara 2020. godine.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike