Kanada, za ugljenisano telo žene pomislili da je lutka – bacili ga u policijski kontejner

Šefovi policije i vatrogasnih službi u gradu Šerbruk u Kvebeku priznali su grešku na konferenciji za novinare, prenosi britanski Independent.

Dani Mekonel, šef loklane policije, rekao je na konferenciji za novinare da su vatrogasci bili pozvani zbog manjeg požara u blizini lokalne fabrike.

"Kada su stigli, svedoci su im rekli da je neko zapalio silikonsku luktku", dodao je Mekonel.

Nakon rasprave, vatrogasci su navodno odlučili da odlože za ono što su verovali da je lutka u kontejner okviru u zgrade policijske uprave Šerbruka, za koji tvrde da nije za javnu upotrebu.

Međutim, kasnije istog dana, jedan muškarac je prijavio nestanak svoje supruge, a policija je pratila signal mobilnog telefona žene koji ih je odveo do vozila u blizini požara.

Policajci su zatim uspostavili vezu između izveštaja o nestaloj osobi i ranijeg otkrića navodne lukte i vratili se u kontejner da preuzmu ostatke.

"Žao nam zbog ove situacije i budite sigurni da ćemo porodicu obavestiti o svakom ključnom detalju istrage", istkao je Dani Mekonel.

Kako se dodaje, policija smrt žene tretira kao "sumnjivu", ali da još nije jasno kako je umrla.

Patolog Robert Nikolson rekao je da se telo u tom stanju nema odlike "normalnog leša".

"Telo osobe od 75 kilograma kada izgori svede se na oko 30", objasnio je Nikolson i dodao da je većina vode iz organizma nestala i de nema ničega osim rezultata opekotina.

Zvaničnici policije dodali su da "su šokrani i zabrinuti" za psihičko stanje vatrogasaca koji su umešani u ovaj slučaj.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар