Kamen temeljac za dogradnju dva kruševačka vrtića

Branko Ružić je rekao da su Ministarstvo i Kruševac prepoznali zajednički interes i da žele da stvore bolje uslove za odrastanje dece.

Dodao je da je u sklopu ovog projekta ugovorena i rekonsturkcija vrtića "Labud", u kom će biti novih 160 mesta za mališane, po 80 mesta u svakom objektu.

Predškolska ustanova "Nata Veljković" u Kruševcu brine o 3.500 mališana raspoređenih u 13 gradskih vrtića i četrdesetak grupa na seoskom području.

Liste čekanja za prijem dece nema, a dogradnjom vrtića "Golub mira" i "Labud"stvoriće se uslovi za kvalitetniji rad u grupama sa manjim brojem dece kao i mogućnost prijema onih koji po kriterijumima ne ispunjavaju uslove upisa.

Radova na dogradnji objekata u Kruševcu vredni su 58 miliona dinara, a rokom za završetak je osam meseci.

Ministar Ružić obišao je i vrtić u Velikom Šiljegovcu gde je simobilično uručio ključeve vozila koje će se koristiti za prevoz mobilnog tima za rad sa porodicama iz osetljivih društvenih grupa i ruralnih područja.

Na području Rasinskog okruga, do kraja godine, u saradnji sa Fondacijim "Novak Đoković" ministarstvo prosvete planira završetak i opremanje prostorija u objektima u Varvarinu, Brusu, selu Zlatari, trsteničkom selu Popina i adaptaciju četiri prostorije u Drenovi.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар