Kamberi: Nemam ambiciju da budem lider opozicije

Poslanik „Ujedinjene doline – SDA Sandžaka“ Šaip Kamberi izjavio je da ga niko iz srpskih opozicionih stranaka nije kontaktirao nakon njegovog govora u Skupštini Srbije, usmerenog protiv vladajuće većine, i naglasio da nema ambicije da se bavi poslom liderstva opozicije u Srbiji.

„Odnos prema manjinama jeste važan pokazatelj demokratičnosti jednog društva, ali bez obzira na volju manjina, odgovornost za demokratizaciju Srbije leži na većinskom narodu, a po najmanje na manjinama i na njihovim strankama“, kazao je Kamberi za vikend izdanje lista „Danas“.

Kamberi je naglasio da u društvu Srbije postoje „ogromni problemi“ – da nema suočavanja sa prošlošću, da je put u Evropsku uniju neiskren, da jača totalitarizam, dok je za opoziciju rekao da je bezidejna i nejedinstvena i deluje na polju „gde vlada jedan igrač“.

Govoreći o ocenama da ne bi održao kritički govor u Skupštini da je postao ministar u novoj vladi, Kamberi je rekao da je pitanje da li bi prihvatio mesto ministra u zemlji koja „zataškava masovne grobnice Albanaca, ne želi da rasvetli ubistvo braće Bitići i ne priznaje genocid u Srebrenici“.

Kamberi je na sednici Skupštine Srbije u sredu kritikovao vladajuću većinu zato što „nije uradila ništa“ na integrisanju Albanaca koji žive na jugu Srbije, a novu koaliciju Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Srpskog patriotskog saveza nazvao „totalitarnom“ i naglasio da poslanička grupa koju on predvodi neće podržati novu vladu.

(Novi magazin)

Napišite komentar