Kako teku radovi na jednoj od najtežih deonica auto-puta Miloš Veliki

Na tehnički veoma zahtevnoj trasi, trećinu deonice puta od Preljine do Požege čine tuneli i mostovi. Privode se kraju radovi na tunelu u Trbušanima, građevinci su premostili reku, nižu se novi kilometri asfalta na 11 kilometara puta do petlje u Pakovraću.

"Pripremni radovi na petlji Pakovraće su manje više već završeni. Trenutno se radi konkretno na završnom sloju tampon 0 -31. U sledećoj nedelji ćemo početi sa radovima na asfaltiranju", kaže Šu Jićeng, menadžer izvođača radova.

Pored 400 kineskih radnika, angažovani su i lokalni podizvođači. Oko 60 kilometara raznih tipova ograda i paneli za zaštitu od buke, po svetskim standardima, proizvode se u Čačku.

"Projektanti su izabrali najsavremenija rešenja, zadnje tipove rešenja koja su testirana u Austriji, Nemačkoj i Italiji, tako da, što se tiče zaštite i bezbednosti posle, kad se put izgradi, stvarno možemo da budemo zadovoljni da je na vrlo visokom nivou", kaže Zoran Bojović iz "Uniprometa" Čačak.’

Izgradnjom auto-puta Čačak će se rešiti svakodnevnih gužvi na obilaznici oko grada.

"Naravno da je najvažnije i zbog svih učesnika u saobraćaju, ali i zbog ekonomskog razvoja. U ovim projektima mnogo, mnogo zaista domaćih kompanija, regionalnih, ne samo čačanskih koje su angažovane na ovim projektima i to je nova vrednost koja dolazi u Čačak i koju donosi ovakva investicija", kaže Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Na deonici od Preljine do Požege grade se veoma zahtevni objekti među kojima je 35 mostova i tri tunela.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике