Kako se braća Ristanović trude da ožive selo

Da rade i pomažu drugima naučili su od malena. Ne žele da odu iz rodne Grabovice kod Gornjeg Milanovca. Na pet hektara gaje razno voće, i kažu uvek imaju i više nego što im treba.

"Ono što smo do sada radili bilo je iz nekih naših ličnih sredstava. Radili smo sokove, šta smo u tom trenutku posedovali. To smo prodavali i deo novca svakako uplaćivali kome je bio potreban", kaže Mladen Ristanović iz Grabovice.

"Mislim da to jedno i drugo idu zajedno i mislim da jedan deo sredstava koje ostvarujemo priikom rada u voću doniramo u humanitarne svrhe i mislim da je to jedan human gest koji treba da slede svi domaćini, takoreći i građani Srbije", kaže Predrag Ristanović iz Grabovice.

Braća Ristanović planiraju da naprave moderan pogon za preradu sa hladnjačama i da kroz udrženje s drugim poljoprivrednicima ožive i druga sela.

"Očekujem da će ovo naići na dobar odziv generalno mladih ljudi u Srbiji, domaćina svih koji zavise direktno ili indirektno od poljoprivrede i da napravimo jednu dobru priču, pomoć generalno ženama a i mladima na selu", kaže Mladen Ristanović iz Grabovice.

O dosadašnjem humanitarnom radu mladi voćari nerado govore, smatraju da za takva dela ne treba medijska pompa. Samo žele da na slične akcije podstaknu i druge.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike