Kako je počelo drugo polugodište

Učenici u Srbiji ušli su u sređene, dezinfikovane učionice. Za neke od njih je, kako kažu, prilično čudno posle toga što nisu išli tri nedelje u školu. Trebaće im, poručuju, malo vremena da se uhodaju i vrate na redovno učenje.

"Lepo je, jeste da nosimo maske, sve je bilo čisto, svi su nas lepo dočekali, jeste da je malo bez veze što idemo kombinovanu nastavu", žali se jedan učenik.

I za drugog đaka je bolje da idu u školu svi zajedno, da im, kako kaže, bude lakše i da nauče sve na vreme.

Učenici prva četiri razreda idu svaki dan u školu, a stariji osnovci i srenjoškolci po kombinovanom modelu – svaki drugi dan. Razred je podeljen u dve grupe. Kada nisu u školi, đaci nastavu prate na daljinu.

"Druga polovina prati nastavu onlajn od kuće direktno uključenjem preko kamere našeg uređaja. Ja sam najviše za neposrednu nastavu, znači da smo svi u školi", ističe Miljan Ilić, nastavnik geografije.

Milan Luković, direktor OŠ "Filip Filipović" iz Beograda smatra da svakako kombinovani model nije najbolji.

"Najbolji je rad u školi, ali zdravlje učenika nam je na prvom mestu tako da smo prinuđeni da radimo po kombinovanom modelu", ističe Luković.

Što se visokoškolskih ustanova tiče, u toku je januarski ispitni rok. Po zakonu o visokom obrazovanju ispiti se održavaju uživo – na fakultetima.

Studentska konferencija univerziteta Srbije apeluje na akademce da se vakcinišu. Podsetimo i na važeće mere: maska, distanca, pojačana opšta i lična higijena, vakcinacija.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike