Kako je došlo do nesreće u Bugarskoj – jedan od mogućih scenarija

Dijana Rusinova iz Evropskog centra za transportnu politiku rekla je da se sumnja da je autobus prevozio lako zapaljiv materijal, što je najverovatnije izazvalo požar.

Ona je navela i da je bankina blokirala zadnja vrata, tako da putnici nisu mogli da pobegnu tim putem, prenosi portal Novinite.

Rusinova je rekla da je u saradnji sa drugim nevladinim organizacijama identifikovano mnogo ozbiljnih problema na putu na kojem je došlo do tragedije, ali je dodala da je verovatno da je uzrok nesreće greška vozača.

"Moguće je da je vozač bio zbunjen kada je izlazio iz automatskog ograničavanja brzine i tek u poslednjem trrenutku shvatio da ulazi u krivinu, a zatim udario u ostrvo koje razdvaja trake auto-puta i okrenuo volan u suprotnom pracu", objasnila je Rusinova.

U nesreći je poginulo 46 putnika, od kojih 12 dece. Povređeno je sedam osoba, među kojima i državljanin Srbije.

Ministar saobraćaja Severne Makedonije Blagoje Bočvarski rekao je juče da je ministarstvo na čijem je čelu pokrenulo postupak za oduzimanje dozvole prevozniku "Besa trans".

Kako je navedeno na konferenciji za novinare ministarstva, prema informacijama koje su do sada dobijene ovaj prevoznik imao je dozvolu za međunarodni prevoz, ali ne i za konkretno vozilo.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар