Kako će Vranjanci potrošiti nagradu osvojenu u igri „Uzmi račun i pobedi“

Počelo je glasanje, istovremeno i kampanja. Đaci i zaposleni u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" pripremili su letke, kako bi podstakli sugrađane da glasaju za obnovu toaleta u školi koju pohađa više od 700 učenika.

"Škola je izgrađena 1961. godine, od tada se u sanitarni čvor nije ulagalo", kaže direktor Saša Ilić i napominje da problem nisu higijenski uslovi već oštećenja.

Obnova je potrebna i vrtiću "Čarolija" u donjem delu grada, sagrađenom pre sedam godina. Terasa prokišnjava i u prostorijama u kojima borave deca ima vlage.

"To prosto nije bezbedno. Mi u tim trenucima izmeštamo decu po ostalim radnim prostorijama", ističe Dragana Jovanović, glavni vaspitač u vrtiću "Čarolija".

Među predloženim projektima je i nabavka još jednog vozila za dostavu hrane vrtićima. Devet vranjskih vrtića za tu namenu raspolažu sa samo dva stara vozila.

Neki građani smatraju da je izbor projekata dobar, i šta god da se izabere biće dobro, dok drugi misle da na taj spisak terba dodati i nove parkove.

Glasa se na dva mesta, u uslužnom centru i na šetalištu. Za projekte punoletni građani mogu da glasaju do 15. juna.

Aleksandar Đorđević, volonter Kancelarije za mlade, na mestu za glasanje je od pola osam do pola četiri svakog radnog dana i vodi evidenciju.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" trajala je dva meseca, za to vreme građani Srbije poslali su više od 107 miliona fiskalnih računa i slipova. Grad Vranje bio je najbolji u kategoriji velikih opština, a kao prvi na listi dobija i vaj-faj zonu besplatnog interneta na godinu dana.

 

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike