Kadrovske promene u SPS-u u septembru

Ivica Dačić je uoči sednice Glavnog odbora rekao da je ta partija za 29 godina postojanja izvukla pouke i to što je preživela taj period govori o njenoj velikoj snazi i vitalnosti ideje.

Prema njegovim rečima, sledeće godine su parlamentarni izbori i cilj je ostvariti što bolji rezultat i premašiti 420.000 glasova, koliko je SPS dobio na prošlim izborima.

Ne treba ponavljati ništa loše iz prošlosti, već graditi partiju za Srbiju u 2020. godini, rekao je Dačić i naglasio da se od prošlosti ne živi.

Ako je prošlost naša budućnost, treba da zatvorimo stranku, rekao je Dačić i odbacio spekulacije da je "stara garda SPS-a" sve vreme u vrhu stranke.

Od stare garde videli ste Mrkonjića, ali on nije partijski funkcioner. Ja sam jedini od starta ovde, rekao je Dačić i naveo da je SPS jedina stranka koja je uspela svih ovih godina da sačuva svoj identitet.

Iza mene su omladinci, ove starije nismo birali, a ne znam ni da li ćemo ih birati, rekao je Dačić, koji je četvrti put izabran za lidera socijalista u decembru 2018. godine.

Dijalog Beograda i Prištine u komi 

Govoreći o razgovorima Beograda i Prištine, Dačić je rekao da je "dijalog u komi" i da treba videti da li će ga "reanimatori" oživeti. 

"Bolton mi je rekao – nemamo mi šta da pritiskamo Srbiju, krivac nije u Beogradu, već u Prištini", rekao je Dačić o razgovorima sa savetnikom američkog predsednika Džonom Boltonom u Vašingtonu prošle nedelje.

To misli Trampova administracija, dok je pre nekoliko godina demokrata Nensi Pelosi rekla da je za njih priča o nezavisnosti Kosova gotova, tako da ja navijam za Trampa, rekao je Dačić.

On je odbacio navode da su pojedine afričke zemlje opozvale priznanje nezavisnosti Kosova zato što im je Rusija ukinula vize, podsećajući da je ruski predsednik Vladimir Putin rekao predsedniku Aleksandru Vučiću da je iznenađen brojem država koje su povukle priznanje.

Govoreći o novom ambasadoru Rusije u Beogradu Aleksandru Bocan-Harčenku, Dačić je rekao da se radi o starom prijatelju Srbije.

Nije doneo ništa novo, već je to nastavak starog prijateljstva, rekao je Dačić i dodao da se uskoro očekuje i novi ambasador SAD i da će i za njega, kao uostalom za sve ambasadore koji predaju akreditivi, biti postavljen crveni tepih i gardijska brigada.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike