Kada berberski zanat postane umetnost a posao razonoda

Nekada su u modi bile "italijanke", "tarzanke" i šišanje po kućama, danas klasične frizure i saloni. Školovao se za traktoristu, ali se od makaza i brijača vitalni majstor ne odvaja više od pola veka.

 "Ih! I noću i danju, kad mi se neko javi ja sam uvek spreman da pomognem i uradim. Volja je bitna, volja pobeđuje sve," objašnjava Iliija.

 Imali su volje i u rumskom udruženju i već 5 godina, u improvizovanom lokalu između kancelarija, Ilija svaki dan šiša i brije.
Slavoljub Marković iz Rume redovna je mušterija: "Redovno se šišam kod druga Ilije, zadovoljan sam njegovom uslugom. Pravi majstor, kad obeća to je sto posto sigurno."

Za majstora starog kova i penzionerske cene, zainteresovanih bude i bez članske karte. Svima od koristi i za džep i za dobro raspoloženje.
Svetislav Damjančuk, predsednik Udruženja penzionera Ruma, kaže da je sa više od 100 preduzetnika dogovoren popust od 10 do 20 posto, ali kod brice čak 80, zbog čega je najjeftiniji u gradu!

Za rad i zadovoljne mušterije opremio se i savremenom mašinicom i kolonjskom vodom. Zanat je za Iliju umetnost, posao razonoda.
 "Petkom imam najviše mušterija jer subotom imamo igranku, onda da budemo spremni za zabavu, kod nas je zabava najbolja ovde u okruženju," otkriva Ilija.

 Stefanija Vlajnić iz Rume žali se da samo muškarce ulepšava a žene neće! "Ja ne znam zašto,  nisam uopšte ljubomorna, rekla sam da uzme da radi frizure da budemo i mi lepe, često su ovde igranke, mogle bi i mi da se doteramo, ovako moramo same," kaže se Stefanija.

 Iz Dobrinaca do salona u Rumi, svaki dan je između makaza i povrtnjaka ali, kaže, srećan u društvu prijateljice stigne i do bazena u Vrdniku i izleta sa penzionerima. Igranke se ne propuštaju, šišanje jeftinije od ulaznice.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike