„Kad dete sedne za volan zakon mu ne može ništa“ – očevici svedoče o strašnoj nesreći u Zemun polju

Strašan prasak uznemirio je sinoć stanare u Kurirskoj ulici u Zemunu.

"Mi smo gledali utakmicu Zvezda-Čukarički i kad je grunulo ja sam mislio automobili se sudarili izletimo napolje ono ima šta da se vidi. Ima dece tamo koja su ispala, pomagali smo tu iz zgrade da se izvlače svi živi, žene davale vodu kuka, vriska. Ja sam ostao zadnji kad su baš dizali da ga nose, zadnje točkove nema, sve polomljeno, pokidano, hauba tamo, to je letelo na sve strane", rekao je Siniša Todorović, jedan od stanara te ulice.

Mile Tomić koji je izašao ispred zgrade nakon sudara rekao je da je od jedne bandere klizao, pa udario u drvo, pa iza tog drveta udario u banderu.

"Kako je udario u banderu, polomio banderu i zanelo ga tako da se on okrenuo skroz, vozača nismo, niko se nije javio ko je vozio, čujem da je pobegao", kazao je Tomić.

Nezvanično, za volanom automobila marke "pežo" kovinskih tablica bio je dečak od 14 godina, koji je pokušao da sakrije da je vozio. U vozilu je bilo sedam osoba, većinom maloletnih, a krenuli su na proslavu.

"Ako zateknete dete za volanom automobila vi njemu ne možete po našem zakonu praktično ništa. Ako ima između 14 i 16 godina možete da mu izreknete samo vaspitnu meru. Zbog toga nije retkost da vi možete videti na našim saobraćajnicama da deca, maloletnici koji nemaju položen vozački ispit, naravno, upravljaju vozilom jer i oni i roditelji znaju da im policija, odnosno sudstvo ne može praktično ništa", kaže Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Godine 2006. ta ulica je proširena i tu prolaze i autobusi.

"Ja sam pre nekih mesec dana pisala Sekretarijatu za saobraćaj, pokušavali smo i do sad da se bar postave ležeći policajci, da se koliko toliko uspori, ograniči brzina kretanja. Dešavalo se da nam udaraju u parkirana vozila ispred zgrade, izgube kontrolu. Ovo je samo bilo pitanje dana kada će ovako nešto da se desi", isrpičala je Nevena Lazović.

Na ovoj saobraćajnici, koja je prečica između auto-puta i naselja Plavi horizonti, nema trotoara, pa su ugroženi i pešaci.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар