Kad cele godine radiš, a grad ti zbriše sve – golijska sela očekuju pomoć

"Radiš cele godine a za deset, petnaest minuta završi se i obere sve", ovako je najkraće Blagomir Vuković iz Gleđice opisao elementarnu nepogodu koja je zahvatila taj kraj.

Malinjak je osigurao, ali kaže da će od toga biti slaba vajda.

"Oni priznaju 200 dinara malinu, a malina je 400 dinara. Hajde da nekako podnesemo razliku, dok se izvrši procena. Naredne godine nemamo ništa", kaže Blagomir Vuković.

Kada su ostali bez posla u gradu, Đokovići su se pre pet godina vratili na selo, planirajući da prihod ostvare od poljoprivrede.

Zorica Đoković kaže da su posadili maline, kupine. "Trudila sam se da živim od baštice da ne idem na pijac da kupujem. To je sve u jendom trenutku nestalo", ispričala je Zorica.

"To je nenormalno, nezapamćeno. Vetar, oluja, grad veličine oraha je padao, sve nam je uništilo i bašticu i maline a od toga živimo. Došli smo da nešto radimo, sve je propalo", ispričao je Radovan Đoković.

Žitelji pogođenih krajeva nadaju se da će država pomoći da se ublaže posledice štete koje su pretpeli. Oštećena lokalna putna mreža, koja je sanirana i od prethodne oluje, ponovo će biti popravljena, kada prestanu padavine.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар