Jovanović: Vesić grubo obmanuo javnost u emisiji televizije N1

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić grubo obmanuo javnost u emisiji televizije N1 neistinitim tvrdnjama da je gradskom budžetu za 2020. godinu prethodila javna rasprava i da Državna revizorska institucija (DRI) nije imala ozbiljnije primedbe na gradski budžet, saopšteno je iz Narodne stranke.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke je rekao da je „gruba neistina da je u budžetu Beograda za 2020. godinu prethodila javna rasprava, i da to što je predlog bio okačen na internet sajtu Grada Beograda nekoliko nedelja nema nikakve veze sa javnom raspravom, kao i da je netačno da su za to vreme usvojeni neki predlozi građana“.

„Upoređivanjem verzije koja je okačena na sajt grada i koju je usvojilo Gradsko veće nismo uočili nijednu jedinu razliku“, istakao je Jovanović.

U saopštenju Narodne stranke se navodi i da je „Vesić prećutao i da je sakrio od građana i odbornika gradskog parlamenta smanjenje budžeta za čak 20 milijardi dinara, rebalansom iz aprila ove godine“.

Jovanović je dodao da Vesić u emisiji, u kojoj je učestvovao sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, nije objasnio ni „kako je proglasio rezultat ankete o sudbini Starog savskog mosta pre nego što je anketa počela“.

„Flajer kojim je mahao Vesić kao dokazom da je bilo javne rasprave štampan je tri meseca nakon usvajanja budžeta“, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo i da je netačna Vesićeva tvrdnja da DRI nije imao ozbiljnije primedbe na beogradski budžet.

„Istina je da je samo u toku 2018. godine DRI je utvrdio nepravilnosti u iznosu od 240 miliona evra“, podsetio je Jovanović.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike