Jovanović: Udruživanje opozicije uz očuvanje politike

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da ima kontakata te stranke sa opozicijom i da je DSS spremna za udruživanje ali uz očuvanje politike stranke odnosno neprihvatanje pravno obavezujućeg sporazuma koji bi Kosovu dalo mesto u Ujedinjenim nacijama.

Gostujući na televiziji N1, Jovanović je rekao da ostaje da se vidi šta se želi od Saveza za Srbiju.

„Da li je to akcioni savez, da se izborimo za medijske uslove, ili je to nešto dublje, politički, onda da vidimo šta su to crvene linije… Ako se radi o akcionom savezu – borbi za medijske uslove i da se obezbedi ravnopravna trka, mi smo otvoreni za svaki savez. Ako je to nešto politički, mi imamo platformu. Ne možemo da idemo ka pravno obavezujućem sporazumu s Kosovom i stolici u UN za Kosovo“, dodao je predsednik DSS.

Jovanović je naglasio da mora da se zna da nema evrointegracija ako se kaže da nema stolice za Kosovo u UN, jer to potire jedno drugo. „Mi se zalažemo za zamrznuti konflikt, to je situacija kada nema političkog rešenja, ali nema ni rata. To ne znači ne raditi ništa, već ne raditi ništa što će ugroziti suverena prava Srbije i oslabiti Srbe na Kosovu“, istakao je predsednik DSS.

On je naglasio i da ohrabruju poslednje izjave Dragana Đilasa i Nikole Jovanovića iz Narodne stranke po pitanju Kosova.

Jovanović je kazao da se DSS nije oglašavao povodom blokada puteva zbog cena goriva, jer je, kaže, to građanski protest i dodaje da mu je drago što se građani bune, jer to pokazuje da „ne želimo da se ponašamo kao ovce i trpimo“.

Kako je rekao, DSS nije hteo da se oglašava i tako bude stranka koja će skupljati političke poene i istakao da kao građanin podržava protest zbog visoke cene benzina.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike