Jovanović: Skupština jedino mesto za razgovore

Čedomir Jovanović je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a pozvao vlast i opoziciju da otvore razgovore u društvu, da sednu i utvrde način izlaska iz "ove političke situacije".

"Izbore sam smatrao najozbiljnijim poslom koji radimo kao društvo. Zbog toga sam predlagao da na neki način napravimo unutar društva dogovor koji bi omogućio da zajedno sa ljudima u te izbore uđemo onako kako moramo ući, sa obzirom na probleme sa kojima se Srbija suočava", naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, "svaki drugi potez je neodgovoran i uvlači nas u pakao u kojem neće biti pobednika i poraženih, već će krajnji rezultat biti konačno uništenje političkog života i zatrovani odnosi, posle kojih neće biti nazad".

Navodi da je LDP neće napuštati Parlament i dodaje da je u Skupštini Srbije zato što se bori za Srbiju u Evropskoj uniji.

"Skupština je adresa za razgovor. Politiku koju vodite na ulici je mesto sjajno mesto ako želte nekog da izvređate, da poručite nekom da će nestati ali nije mesto na kome možete da razgovarate o Kosovu, Evropi. Zato nisam želeo da izađem iz Skupštine", objašnjava Jovanović.

Poručuje da će se sutra odazvati pozivu Maje Gojković i učestvovati u razgovoru.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike